dijous, 13 de desembre del 2012

La Web 2.0 i l'educació

La Web 2.0 és...

La segona generació del concepte de web. Es tracta d’un conjunt d’aplicacions que ajuden a la compartició d’informació. Aquesta compartició la fan els usuaris i és recíproca: tothom pot aportar i extreure informació. La web 2.0 permet als usuaris crear i modificar interactuant els uns amb els altres. Per tant, no es tracta que els usuaris llegeixin o escriguin, sinó que hi hagi una utilització de les dues accions. En definitiva, la web 2.0 és interacció.

Per exemple...

La Viquipèdia ha suposat un gran canvi social. Aquesta permet publicar articles com si es tractés d’una enciclopèdia, però també permet que hi hagi modificacions i afegir comentaris per part d’altres usuaris. Aquesta interacció fa possible la construcció d’aquesta enciclopèdia virtual lliure, tal com ella es defineix.
Twitter és una xarxa social que permet estar en contacte amb molts usuaris a l’hora i assabentar-te del que passa al món a través d’enunciats curts.
Vyew permet estar en contacte via xat o web cam amb diversos usuaris a l’hora i establir una conversa fins i tot moderant els torns de paraula.

En l'Educació...

La Web 2.0 pot donar-nos avantatges. La compartició d'informació pot ajudar a un aprenentatge passiu. Les noves tecnologies estan presents en les nostres vides i és per això que aquesta constant compartició de la informació ens pot portar a un aprenentatge en tot moment. El desenvolupament de la tecnologia porta a que l'educació s'hi enganxi amb ell. 


Per exemple...

Amb la nova generació de mòbils, es pot permetre estar en contacte en tot moment en la web 2.0 de la mateixa manera que es pot fer a l'ordinador de casa.



FONTS D'INFORMACIÓ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada