dimarts, 20 de novembre de 2012

eLearning "Web 2.0 and New Learning Paradigms"

Llegint l'article de "Web 2.0 and New Learning Paradigms" de Hans LaugesenJim DevineTapio Koskinensobre l'aplicació de les TIC a l'ensenyament n'he extret...


L'evolució de la tecnologia no es pot aturar. Hem d'aprendre a viure de les novetats i del seu desenvolupament. Per això, és important que els alumnes s'impregnin de propostes innovadores i aprenguin a fer servir allò que els pot ser útil. La introducció de les TIC en l'educació és clau a Europa.


Aprendre a utilitzar la tecnologia a les aules és un repte pels professors. Aquests han d'ensenyar el bon ús de les TIC, perquè els alumnes obtinguin nous mitjans i eines i, a més a més, adquireixin un aprenentatge personalitzat. Això crearà un nou funcionament del professor en el context del segle XXI.
Les noves tecnologies han pogut ser un problema pel professorat, ja que aquests han hagut de cercar la pràctica i la visió prospectiva, s'han hagut d'adaptar al nou sistema de la societat del coneixement.

Però els professors han d'aconseguir actualitzar-se per poder respondre a la demanda dels alumnes, per tant, s'ha de tenir un bon coneixement de recursos de la tecnologia perquè l'aplicació no sigui negativa.


Penso que...

L'ús de les tecnologies en l'educació només va cap al progrés del coneixement i, per tant, cap al progrés de la societat. S'ha d'educar en aquest progrés per tal d'avançar cap al futur. S'han de buscar recursos per formar-nos i poder-nos plantejar l'educació de diferent forma per obtenir una millora o potser un error que ens faci tirar endavant. Per tant, és prescindible educar-se en la tecnologia en aquests temps on hi té tan de pes i ensenyar-la amb una perspectiva positiva, deixant de banda tot allò negatiu.


Entre allò físic i allò virtual.


Senzill vídeo sobre els paradigmes de e-Learning.


FONTS D'INFORMACIÓ

Visitat el 09/11/12: http://elearningpapers.eu/en/elearning_papers
Visitat el 09/11/12: http://elearningpapers.eu/en/users/laugesen
Visitat el 09/11/12: http://elearningpapers.eu/en/users/jimdevinemecom
Visitat el 09/11/12: http://elearningpapers.eu/en/users/tapio-koskinen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada